请您留言

请在此输入您的信息,我们会尽快与您联系。

人教版选择性必修二(选修二)unit 3同步练习

系统管理员 2021年12月30日
0 评论 2133 浏览
***Unit 3 Food and Culture***

一、根据句意和汉语提示写出单词。

1.New goals are not always_________(一致的)with the existing policies.

2.After the operation you may find it difficult to __________ (咀嚼)and swallow.

3.The two office buildings are __________(有点) alike in appearance.

4.It’s not just a little ________(诀窍) that you can pick up in half an hour.

5.________ (理想的)study times are after dinner or right after school before dinner.

6.They firmly believe that color is __________(基本的) in home design.

7.Literature can be divided into two main __________(种类):fiction and non­fiction.

8.Organic meat and ________(奶制的) products usually cost more than other products.

9.Although Xiaoshenyang is famous all over the country,he is still quite _______(谦虚的).

10.They welcomed this move but said that _________(总体上) the changes didn’t go far enough.


二、根据句意,用括号里所给单词的适当形式填空。

1.At the age of five he showed ________ (exception) talent as a musician.

2.A ________ (vegetable) diet may not provide enough calories for a child's normal growth.

3.It was one of the books that ________ (recommend) at the end of his first lecture.

4.The system works ________ (stable) in practice to improve product efficiency.

5.He ________ (roll) up his jeans, apparently waiting in the pond.

6.It ________ (be) possible but not easy to buy single copies of newspapers before 1830.

7.________ (chew) too fast can cause you to swallow too much air.

8.This is a policy we have pursued ________ (consistent).

9.The hotel is ________ (ideal) designed for country walks.

10.Steve was pretty upset and angry when he found out how he ________ (trick).


三、根据汉语完成句子。

1.我受够了点心,我想要一些真正的川菜。

Enough with the ________________, I want some real Sichuan foods.

2.其他热汤包括豆腐脑、米粥和玉米粥。

Other hot soups include jellied ________________, rice porridge and corn porridge.

3.他的演讲充满了引用语。(pepper)

His speech ________________ quotations.

4.他们的策略是以最小的代价实现其目标。(minimum)

Their strategy is designed to achieve its goals ________________ cost.

5.据称,所有飞往武汉的航班都被取消,直至抗击新冠肺炎取得全国性胜利。(cancel)

It was announced that all flights to Wuhan ________________ until the country­wide victory over the COVID­19.

6.他们坚决要求他出席这次典礼。(insist)

They insisted that __________________________.

7.有证据表明,高血压在某种程度上是一种家族疾病。(同位语从句)

________________ high blood pressure is, in part, a familial disease.

8.据说这个发电站现在是过去的两倍大。(倍数表达法)

It's said that the power plant ________________ what it was.

9.她建议不要在周六开班会。(recommend)

She recommended that ________________ on Saturday.

10.由你来告诉我们什么时候将完成这个困难的任务。(up to)

________________ when we will complete the difficult assignment.


四、根据要求翻译下列句子(经典句式)

1.that引导同位语从句

然而,越来越多的证据表明,不良健康的真正推手并非脂肪类食物,而实际上是糖。

__________________


2.while引导让步状语从句

更简单一点说,尽管人们还在继续争论脂肪类食物是否有危险,但我们已经知道糖是健康杀手。

_____________________


3.what引导主语从句;that引导表语从句

这意味着咀嚼太快的人最终吃得很多,因为他们仍然感觉到饥饿。

____________________


4.it作形式主语,不定式作真正的主语

每一顿吃上适量的食物更好些,而不是饥一顿饱一顿。

___________________


五、阅读理解。

The coffee giant Starbucks is once again a popular search on the Internet, and there are people who think that coffee is now replacing tea as the most popular drink in China. But, is that really so?
Starbucks opened its biggest café shop in the world in Shanghai this Wednesday. The coffee giant says this will not only give customers the usual great coffee, but also give them the full experience of how the magical coffee beans get roasted to become those wonderful drops that make up their favorite drinks. It is like the Willy Wonka factory for coffee lovers. The company is expanding aggressively, and opening a new store every 15 hours on average in China.
China has very rich and splendid tea culture. What seems like the most enjoyable thing is to drink a cup of tea on a quiet day that is full of “Zen” (禅) spirit. But the fast­pace of life sometimes doesn't allow that. So there are tea shop owners locating their shops in the downtown area in order to provide quick service for customers. Take Heytea for example. It's one of the most highly rated tea shops and it has now opened several new branches in the business areas of big cities like Beijing. Waiting in lines for longer than one hour is common. China's consumption of tea is immeasurable. According to a research of USC Institute, in China, the average person consumes 400 cups of tea per year.
So it is unlikely that coffee can replace tea as the country's main drink any time soon. The expanding coffee shops are not there to replace tea, but to provide people with another choice that they can use to enjoy life.

1.What is function of the first paragraph?

A.To present the author's argument.

B.To summarize the whole passage.

C.To introduce the topic of the passage.

D.To inform the readers of the latest news.

2.What can we learn about Starbucks from the passage?

A.Starbucks supplies the world with the best­tasting coffee.

B.Starbucks can only be seen in the downtown area of a city.

C.Starbucks holds a certain share of Chinese drinking market.

D.The shop opened in Shanghai simply works as a drinking place.

3.What can be concluded from the third paragraph?

A.Tea culture is rooted in the hearts of Chinese citizens.

B.Tea consumption holds the largest share of world drinking market.

C.The enjoyment of tea drinking can only be experienced in a quiet place.

D.The fast pace of modern life makes tea drinking no longer pleasant in China.

4.What is the author's attitude to coffee and tea in China?

A.Concerned.    B.Ambiguous.

C.Favorable.    D.Negative.


六、阅读理解七选五。

A local high school teacher got a call from a mother protesting (表示不满) the “C” her son received on a paper.  “The mother argued every point in the paper,” recalled the teacher, soon realizing why the mother was extremely disappointed about the grade. It could be judged by her loud voice.
 1__. 95% of teachers agreed that involving parents in their children's education has a significance. Only 12% described their experience working with parents as “satisfying” in the survey. 77% of new teachers said too many parents treat schools and teachers as enemies.
At an age when competition is fierce, WeChat and e­mail speed up the information flow and all kinds of private opinions and public quarrels slip into the parent­teacher meeting. The relation between parents and teachers becomes really tough. 2__.
Everyone believes the parent­teacher meeting should be a pleasant, polite and cooperative dialogue where parents and teachers build partnership. 3__.
When teachers ask parents to be partners, they need more cooperation. 4__. They mean what happens at home matters much more. There are four main areas where parents should take part in: home discussion, home supervision (监督),  school communication, and school participation. 5__. Smart parents may have more discussion with their children at home.

A.Now many problems have arisen between parents and teachers

B.Among them home discussion is most related to school achievement

C.But most teachers feel worried and panicked, especially head teachers

D.Teachers don't mean parents should be staying in the schoolrooms

E.Education International conducted a professional survey in 2018

F.That is why students lose control of themselves when they are using WeChat

G.And it makes it harder for both sides to breathe deeply and look at the goals they share


七、语法填空

As a man was passing the elephants, he suddenly stopped, confused by the fact 1.________  these huge creatures were being held by only a thin rope tied to their front leg. No chains, no 2.________    (cage). It was obvious that the elephants could, at any time, break away from their bonds. But for some reason, they did not.
He saw a trainer nearby and asked why these elephants just stood there and made no attempt 3.________   (get) away. “Well,” the trainer said, “when they are very young and much 4.________ (small), we use the same size rope to tie them,  and at that age, it's enough to hold them. As they grow up, they 5.________  (condition) to believe they cannot break away. They believe the rope can still hold them, 6.________   they never try to break free.”
The man was amazed. These elephants could at any time break free from their bonds but because they 7.________  (believe) they couldn't, they were stuck right where they were.
Like the elephants, how many of us go through life 8.________   (hang) onto the belief that we cannot do something, 9.________ (simple) because we failed in it once before?
10.________ (fail) is part of learning. We should never give up the struggle in life.


八、读后续写

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

Laurie had not been skating in any competition since her left knee was badly injured in an accident six months ago. As she waited for her turn to skate, Laurie was very nervous. She knew that today was a very important day in her comeback.
Laurie was told that she had a tough competition this year, and a girl from Connecticut named Jinny Jordan who was really strong in everything.  “She is the one you have to beat this year,” the coach said.
Minutes later, the door opened and Laurie saw a young woman who was about her own age. The young woman dumped some of her belongings onto a chair.
Jinny looked at the clothing and equipment that lay scattered on the floor. As she began to gather her belongings, the door opened.
“Jinny,” called someone. “You'd better give the tape of your music to the sound engineer right away.”
“I thought I gave him my music tape an hour ago,” said Jinny.  “Tell him it's the green box with my initials written in white in the right­hand corner.”
“He said you never gave it to him, and he's getting angry.”
“Then I don't know what I did with it.” said Jinny, hurrying out.
Laurie knew that music was nearly as important to the program as skating itself. If she lost her music tape, she might as well forget about skating.

注意:1.续写词数应为150左右;

2.请按如下格式作答。

Suddenly she saw something small and dark green behind the leg of the dressing table.

_____


Feeling relieved,  Laurie skated quickly to the center of the rink after the announcer  finally called her name.

_____


***参考答案***

一、1. consistent  2. chew 3. somewhat  4.trick 5. Ideal 6. fundamental 7. categories  8.dairy  9.modest  10.overall

二、1.exceptional 2.vegetarian 3.had been recommended

4.stably 5.had rolled 6.had been 7.Chewing

8.consistently 9.ideally 10.had been tricked

三、完成句子

1.dim sum 2.bean curd 3.was peppered with 4.at a minimum 5.had been cancelled 6.he (should) attend the ceremony 7.There is evidence that 8.is now twice as large as 9.the class meeting (should) not be held 10.It's up to you to tell us

四、翻译句子

1.However,there is increasing evidence that the real driver of poor health is not so much fatty food,as it is sugar.

2.Put more simply,while people continue to argue over whether or not fatty food is dangerous,we already know that sugar is a killer.

3.What this means is that people who chew too quickly end up eating too much food because they still feel hungry.

4.It is also better to eat a modest amount of food each time,rather than to eat a lot in one meal,and then a little in the next.

五、阅读理解

1.C 推理判断题。根据第一段The coffee giant Starbucks is once again a popular search on the Internet, and there are people who think that coffee is now replacing tea as the most popular drink in China. But, is that really so? 咖啡巨头星巴克再次成为互联网上的热门搜索,有人认为咖啡正在取代茶成为中国最受欢迎的饮料。但是,真的是这样吗?可知,通过提出疑问,引出文章的主题:咖啡会取代茶成为中国最受欢迎的饮料吗?因此第一段的主要作用是为了介绍这篇文章的主题。故选C。

2.C 细节理解题。根据第二段中The coffee giant says this will not only give customers the usual great coffee, but also give them the full experience of how the magical coffee beans get roasted to become those wonderful drops that make up their favorite drinks. It is like the Willy Wonka factory for coffee lovers. The company is expanding aggressively, and opening a new store every 15 hours on average in China. 这家咖啡巨头表示,这不仅能给顾客带来平常的好咖啡,还能让他们充分体验神奇的咖啡豆是如何被烘焙成美妙的水滴,从而成为他们最喜欢的饮品。它就像Willy Wonka咖啡爱好者工厂。该公司正在大举扩张,在中国平均每15小时就开一家新店。可知,星巴克在中国的饮品市场上占有相当的份额。故选C。

3.A 推理判断题。根据第三段中China has very rich and splendid tea culture...China's consumption of tea is immeasurable. According to a research of USC Institute, in China, the average person consumes 400 cups of tea per year.中国有非常丰富和灿烂的茶文化。……中国的茶叶消费量是不可估量的。根据美国南加州大学的一项研究,在中国,平均每人每年喝400杯茶。可知,茶文化植根于中国人民的心中。故选A。

4.C 推理判断题。根据最后一段中So it is unlikely that coffee can replace tea as the country's main drink any time soon. The expanding coffee shops are not there to replace tea, but to provide people with another choice that they can use to enjoy life. 因此,在短期内,咖啡不太可能取代茶成为中国的主要饮料。不断扩大的咖啡店不是为了取代茶,而是为人们提供另一种享受生活的选择。可知,作者认为咖啡和茶都会使中国人们的生活愉快。故选C。

六、七选五

1.E 根据下文中提到的三个数据“95% of teachers”,“Only 12%”以及“77% of new teachers”可推测出这些数据应该是来自一项调查,故E项正确。

2.G'本段谈到由于微信和电子邮件加速了信息流动,各种各样的个人观点和争执悄悄出现在家长会上,这导致家长和教师之间的关系变得紧张,由此使得双方更难研究共同的目标。故选G。

3.C'本段讲到每个人都认为家长会应该是愉快的、礼貌的、合作的对话,在会上家长和老师建立合作关系,故空处应继续描述这种关系,由上文可知,家长和教师之间的关系比较紧张,结合选项可知,C项正确。

4.D'根据空后的“They mean what happens at home matters much more”的提示可知,他们的意思是学生在家的情况更重要,结合选项和语境可知,此处的They指的是Teachers,故D项“老师的意思不是说家长应该待在教室里”符合语境。

5.B'空前的“home discussion, home supervision (监督), school communication, and school participation”以及空后的“Smart parents may have more discussion with their children at home”都提到了家庭讨论,由此推知空处也是在讲家庭讨论的重要性,故选B。

七、语法填空

1.that'考查同位语从句。设空处引导同位语从句,解释说明fact的具体内容,that不作句子成分,不可以省略。

2.cages'考查名词复数。句意:没有链子,(也)没有笼子。根据前面的chains可知此处用复数。

3.to get'考查非谓语动词。句意:他看到附近有一位驯兽师,就问为什么这些大象只是站在那里,不试着逃脱。make no attempt to do sth.不尝试做某事。

4.smaller'考查形容词的比较级。此处表示与现在相比“更小”的时候,且前有much修饰,故用形容词的比较级。

5.are conditioned'考查固定用法。句意:随着它们长大,它们已经习惯了相信它们不能逃脱。be conditioned to习惯于。

6.so'考查连词。设空处前后为因果关系,所以用so。

7.believed'考查动词的时态。根据前边的could和宾语从句的时态可知用一般过去时。

8.hanging'考查非谓语动词。hang和主语之间为主动关系,所以用现在分词短语作状语。

9.simply'考查副词。此处应用副词作状语。

10.Failure'考查名词。句意:失败是学习的一部分。此处为名词作主语。

八、写作

参考范文:

Suddenly she saw something small and dark green behind the leg of the dressing table. She pulled it out, and saw the white Initials J.J. in the top night­hand corner. “It's Jinny's music tape!” She exclaimed.  Laurie's heart started beating fast.  “All I'd have to do is forget that I found this,” she thought.  “If Jinny doesn't have her music, she might as well not skate. And then I would win.” Laurie shivered slightly as she thought about this. Then she wondered, “Does winning mean so much to me that I'd be willing to cheat for it?” She walked to the door and called Jinny loudly.
Feeling relieved, Laurie skated quickly to the center of the rink after the announcer  finally called her name. The music filled the stadium and she skated gracefully and beautifully. Her left knee was fine and she felt herself gliding on the ice. The audience applauded from time to time, enthusiastically supporting her in her comeback. When she finished, her coach ran up to her and hugged her. “You did it, Laurie!” she said. Laurie smiled and thought about Jinny's music tape. “No one will ever know how close I really came to losing.” she said softly to herself.

奇速英语冬令营告诉你如何去学好英语!